چطور می‌توانیم کمبود ویتامین دی D را جبران کنیم و برای کمبود ویتامین d دی چه بخوریم؟

عوارض کمبود ویتامین d,ویتامین d3,ویتامین دی,کمبود ویتامین دی,کمبود ویتامین d,ویتامین d,منابع ویتامین d

عوارض کمبود ویتامین d3,ویتامین d3 در چه مواد غذایی وجود دارد,ویتامین d3 چیست,ویتامین 50000 d3,کمبود ویتامین d در بارداری,برای کمبود ویتامین d چه بخوریم,کمبود ویتامین d و ریزش مو,نحوه تزریق آمپول ویتامین d3

عوارض کمبود ویتامین d,ویتامین d3,ویتامین دی,کمبود ویتامین دی,کمبود ویتامین d,ویتامین d,منابع ویتامین d

معرفی 10 منبع مواد غذایی که بیشترین منابع ویتامین d را دارند

منابع ویتامین d3

 10 مواد غذایی دارای بیشترین ویتامین D

#1: روغن کبد ماهی

 

Vitamin D 100g Per tablespoon (14g) Per teaspoon (5g)
10,000IU (1667% DV) 1,400IU (233% DV) 500IU (83% DV)

#2: قارچ خورشیدی

Vitamin D 100g Per cup, diced (86g) Per mushroom (84g)
1136IU (189% DV) 977IU (163% DV) 954IU (159% DV)

#3: ماهی های روغنی (ماهی قزل آلا، پخته شده)

Vitamin D 100g Per fillet (71g) Per 3oz (85g)
760IU (127% DV) 540IU (90% DV) 646IU (108% DV)

#4:ماهی های Roe (تخم مرغ، خاویار)

 

Vitamin D 100g Per ounce (28g) Per tablespoon (14g)
484IU (81% DV) 136IU (23% DV) 68IU (11% DV)

#5: غنی شده غلات و حبوبات (تمام غلات )

Vitamin D 100g Per 3/4 cup (30g) Per ounce (28g)
332IU (56% DV) 100IU (17% DV) 93IU (16% DV)

 

#6: (خمیر سویا که سفید و پنیر مانند است) توفو

Vitamin D 100g Per 1/5 package (79g) Per 3oz (85g)
154IU (26% DV) 123IU (21% DV) 138IU (23% DV)

#6: فراورده های لبنی

 

Vitamin D 100g Per cup (122g) Per 1/2 cup (61g)
108IU (18% DV) 132IU (22% DV) 66IU (11% DV)


#8:گوشت خوک 

Vitamin D 100g Per ounce (28g) Per 3oz (85g)
92IU (15% DV) 26IU (4% DV) 78IU (12% DV)

چرا گوشت خوک در اسلام حرام است؟

قوانینی که خداوند در دین اسلام به آنها امر فرموده است هر کدام دارای علت‌ها ی متفاوتی است که شاید بسیاری از انسان‌ها از آنها بی‌خبر باشند و به همین دلیل کورکورانه به مخالفت با آنها بپردازند، به عنوان مثال یکی از مسایلی که خداوند در قرآن بر آن تأکید کرده حرام بودن گوشت خوک برای مسلمانان می‌باشد که متأسفانه به دلیل بی‌اطلاعی و ناآگاهی غیر مسلمانان از دلایل این حکم استفاده از گوشت خوک در میان آنها امری بدیهی است اما با دلایل علمی می‌توان ثابت کرد که خوردن گوشت خوک می‌تواند چه تأثیرات منفی بر روی بدن انسان داشته باشد.

 
گوشت خوک باعث بروز انواع بیماری‌ها در انسان می‌شود که یکی از علت‌های آن وجود نوعی کرم به تنیا سولیوم در گوشت خوک است که خطرناک‌ترین کرم برای بدن انسان می‌باشد. این کرم در روده انسان مخفی می‌شود و تخم‌های آن که وارد جریان خون می‌شوند می‌توانند همه ارگان‌های بدن را تحت تأثیر قرار دهند.

 
تخم‌های این کرم در صورت ورود به مغز موجب از دست رفتن حافظه، در صورت ورود به قلب موجب حمله قلبی، در صورت ورود به چشم موجب کوری و در صورت ورود به کبد موجب اختلال در کار این عضو از بدن می‌شود.

 
یک فرضیه غلطی که در میان عامه مردم وجود دارد این است که در صورتی که گوشت خوک خوب پخته شود این نوع کرم‌ها از بین می‌روند اما نتایج یک تحقیق علمی در آمریکا نشان می‌دهد که از هر 24 نفری که از بیماری‌های حاصل از خوردن گوشت خوک رنج می‌برند 22 نفر بخوبی این گوشت را پخته بودند و این نشان می‌دهد که کرم‌های موجود در گوشت خوک در درجه حرارت معمول پخت کشته نمی‌شوند.

 
علاوه بر این ساختار بدنی خوک دارای ماهیچه بسیار کم می‌باشد و بیشتر بدن آن را چربی تشکیل می‌دهد. وقتی گوشت خوک خورده می‌شود این چربی در رگ‌های بدن انسان ته‌نشین می‌شود و می‌تواند باعث فشار خون بالا و حمله قلبی شود، به همین دلیل تعجب‌آور نیست که بیش از 50 درصد آمریکایی‌ها از فشار خون بالا رنج می‌برند.

 
همچنین خوک یکی از کثیف‌ترین و آلوده‌ترین حیوانات روی زمین است. خوک بر روی فضولات خود و یا حیوانا ت دیگر زندگی کرده و از آنها تناول می‌کند.

 
فضولات انسان‌ها در برخی از روستاهایی که مردم داری سرویس‌های بهداشتی نیستند توسط خوک‌ها از سطح زمین پاک می‌شود.

حتی اگر خوک‌ها در محیط‌های بسیار تمیز و پاکیزه آن‌طور که در استرالیا مرسوم است نگاه داشته شوند از فضولات بدن خود و یا خوک‌های دیگر استفاده می‌کنند پس هر چقدر هم که شما از نگه داشتن آنها در محیط‌های تمیز بکوشید باز هم آنها بخاطر ماهیت کثیف بودن خود نمی‌توانند خودشان را از آلودگی حفظ کنند.

 

# 9: تخم مرغ (آب پز سخت)

Vitamin D 100g Per cup, chopped (136g) Per egg (50g)
88IU (15% DV) 120IU (20% DV) 44IU (7% DV)

 

# 10: جایگزین لبنیات (دشت سویا ماست)

Vitamin D 100g Per container (227g) Per cup (245g)
52IU (9% DV) 118IU (20% DV) 130IU (22% DV)

 



7 علامتی که نشان می دهد کمبود ویتامین D دارید:

1.رنگ پوست تیره
آفریقایی ها به شدت در معرض خطرند. افراد با رنگ پوست تیره، 10 برابر بیش تر از افراد با رنگ پوست روشن باید در معرض آفتاب قرار بگیرند.
طبق نظر دکتر Holick رنگدانه های پوست افراد به عنوان یک کرم ضد آفتاب طبیعی عمل می کند، لذا لازم است افراد برای تامین این ویتامین بیشتر در معرض نور آفتاب باشند.

2.حوصله نداشتن
سروتونین، هورمون مغزی که به میزان حوصله و خلق افراد بستگی دارد، در معرض نور روشن افزایش و در زمان نزول نور آفتاب کاهش می یابد.

3.سن 50 سال یا بالاتر
با افزایش سن، میزان دریافتی ویتامین D پوست از طریق آفتاب کم می شود. در این سنین افراد بیشتر وقت خود را در خانه سپری کرده و میزان دریافتی این ویتامین در آنها کم خواهد بود.

4. افراد چاق ( همراه با توده بزرگ عضلانی)
ویتامین D مانند هورمون ویتامین، محلول در چربی است.یعنی چربی بدن افراد مانند یک مخزن جمع کننده این ویتامین عمل می کند، لذا افراد چاق نسبت به افراد لاغرتر نیاز به ویتامین D بیشتری دارند.

5. استخوان درد
طبق گفته دکتر Holick بسیاری از افرادی که برای درد (به ویژه درد همراه با خستگی) به دکتر مراجعه می کنند، دچار فیبرومیالژیا یا سندرم خستگی مزمن هستند. بسیاری از اینها نشانه هایی از کمبود ویتامین D می باشد.

6.عرق کردن سر
بر اساس گفته پزشکان، تعریق سر یکی از علائم اولیه در کمبود ویتامین D است. در واقع، پزشکان سوالات متعددی را در این زمینه از مادرانی که نوزادشان تازه متولد شده اند، می پرسند. تعریق بیش از حد در نوزادان تازه متولد شده که به طور متداول ناشی  از تحریک پذیری عصبی-عضلانی می باشد، از علائم اولیه کمبود این ویتامین به شمار می رود.

7.مشکل روده
به یاد داشته باشید که ویتامین D یک ویتامین محلول در چربی است. اگر افراد یک عارضه گوارشی داشته باشند که بر روی جذب چربی بدنشان اثر بگذارد، ممکن است در جذب ویتامین های محلول در چربی (نظیر ویتامین D) نیز اختلال داشته باشند. این شامل عوارض روده ای چون کرون، سلیاک و حساسیت به گلوتن غیر سلیاک، بیماری التهابی روده می باشد.


کمبود ویتامین D و بیماری های استخوانی

راشیتسم

بیماری اصلی ناشی از کمبود ویتامین D، راشیتیسم یا نرمی استخوان است. این بیماری در اثر کمبود کلسیم و فسفر در زمان رشد استخوان ها در کودکان است. این عوارض در استخوان های اصلی و بلند رخ داده و فرد دچار درد و سستی عضلات می شود. به دلیل این که استخوان ها دارای املاح کمتری هستند، وزن را تحمل نمی کنند و انحنا می یابند. عوارض دیگر، تشکیل برجستگی های دکمه مانند بر روی ستون فقرات، جمجمه بزرگ و سینه برجسته می باشد، مچ دست و پا پهن می شود که از علائم اولیه و قابل تشخیص توسط رادیوگرافی است.

استئومالاسی

در بزرگسالان کمبود ویتامین D عارضه ی استئومالاسی را در پی دارد. کاهش تراکم استخوانی موجب بروز دردهای شدید در قسمت کمر و پا می شود که بروز شکستگی سریع در استخوان های دراز و ضعف عضلانی از عوارض آن است. دریافت ویتامین D به همراه کلسیم و فسفر، راه درمان این عارضه است.

استئوپروز

استئوپروز یا پوکی استخوان یکی از بیماری هایی است که بسیاری از سالمندان خصوصا زنان بدان مبتلا می شوند در این بیماری استخوان از داخل تخلیه می شود و املاح استخوانی کاهش می یابد. عامل اصلی تاثیرگذار تغییرات هورمونی بدن است. در این بیماری میزان ویتامینD  کاهش می یابد ولی درمان با ویتامین D تاثیر چندانی ندارد. تنها می توان توصیه کرد برای پیشگیری از ابتلا، از دوران جوانی میزان کافی کلسیم و فسفر به همراه ویتامین D مصرف شود. در بازبینی‌ های اخیر روی زنان مبتلا به پوکی استخوان که به دلیل شکستگی‌ های استخوان لگن در بیمارستان بستری شده‌ اند، مشخص شده است در 50 درصد موارد این زنان با مشکل کمبود ویتامین D مواجه بوده ‌اند.

به گفته متخصصان؛ ویتامین D تنظیم می ‌کند چه مقدار کلسیم در خون بماند و چه مقدار وارد استخوان‌ ها و دندان‌ ها شود.

کمبود ویتامین D و ضعف ماهیچه ای

اخیراً مشخص شده کمبود ویتامین D در دختران نوجوان 12 تا 14 ساله نقش قابل ملاحظه ای در وضعیت ماهیچه ای دارد.

محققان صدها نفر را مورد بررسی قرار داده اند و نتیجه این بود که در حدود 75 درصد از افرادی که دچار ضعف عضلانی بوده اند دچار کمبود ویتامین D نیز بوده اند و این امر در آزمایش خون آن ها مشخص است.

متخصصان دلیل آن را ارتباط این ویتامین با جذب کلسیم بیان می کنند و معتقدند کمبود ویتامین D جذب کلسیم را با اختلال مواجه می کند و کمبود کلسیم نیز عوارض بسیاری از جمله ضعف در سیستم اسکلتی و عضلانی به همراه دارد.

کمبود ویتامین D و پارکینسون

متخصصان آمریکایی در یک بررسی جدید دریافته ‌اند که بیماران مبتلا به پارکینسون ابتدایی با کمبود زیاد مقدار ویتامین D در بدن شان مواجه هستند اما مصرف این ویتامین‌ نمی ‌تواند پیشرفت بیماری را به تعویق بیندازد.

این محققان وضعیت ویتامین D را در نمونه‌ های خونی ذخیره شده از بیماران آزمایش کردند و دریافتند که در مراحل ابتدایی بروز پارکینسون، افراد مبتلا با کمبود شدید ویتامین D مواجه هستند. آن ها متوجه شدند که 69 درصد از این بیماران با کمبود ویتامین D و 26 درصد با فقدان این ویتامین مواجه هستند.

کمبود ویتامین D و سختی عروق

پزشکان قلب و عروق در یک مطالعه ی جدید خاطرنشان کردند که کمبود ویتامین “د” می ‌تواند موجب سفت شدن و سختی عروق شود.

تحقیقات اخیر نشان داده است که کمبود ویتامین “د” خطر ابتلا به بیماری ‌های قلبی و عروقی را دو برابر افزایش می ‌دهد. اشخاصی که میزان دریافت ویتامین “د” در آن ها ضعیف است بییشتر از دیگران در معرض ابتلا به بیماری دیابت، چاقی و بیماری ‌های قلبی و عروقی قرار دارند.

بر اساس این گزارش، متخصصان در یک مطالعه قلبی بر روی 15 هزار داوطلب دریافتند افراد مُسنی که ویتامین “د” کمتری دارند، بیشتر در معرض بیماری‌ های قلبی و عروقی قرار داشتند و اشخاصی که کمتر ویتامین “د” مصرف می ‌کردند خطر ابتلا در آنان بیشتر بوده است.

در پژوهش جدید نیز که روی 550 کارمند این انستیتو انجام گرفته معلوم شد مصرف ویتامین “د” به میزان مناسب می ‌تواند سلامت عروق را بهبود بخشد.

کمبود ویتامین D و چاقی و کوتاهی دختران

بر طبق یافته‌ های مطالعات اخیر کمبود دریافت ویتامین D در دوران بلوغ باعث توقف رشد و نیز افزایش بروز چاقی در دوران بلوغبه ویژه در دختران می ‌شود. نتایج به ‌دست آمده از مطالعه ی اخیر حاکی از آن است که کمبود ویتامین D سبب ایجاد توده ی بدنی بالا و کوتاهی قد دختران در اوج دوران رشد شان می ‌شود.

در این مطالعه محققان میزان ویتامین D دختران جوان 16 تا 22 ساله را با یک آزمایش خونی ساده ‌اندازه‌ گیری کردند.

آن ها در ضمن برای تعیین اثر کمبود ویتامین D روی سلامتی زنان جوان میزان چربی بدن و قد افراد مورد مطالعه را اندازه‌ گیری کردند. بر طبق نتایج به ‌دست آمده، شیوع کمبود ویتامین D در جوانان مورد مطالعه اگرچه در منطقه ‌ای آفتاب خیز زندگی می ‌کردند، حیرت ‌آور بود.

در این مطالعه شاخص توده بدنی و همچنین چربی ناحیه شکمی در افراد با کمبود ویتامین D در مقایسه با زنان جوان با سطح طبیعی ویتامین D بالاتر بود و به ‌عبارت دیگر در خانم ‌های جوان که از کمبود ویتامین D رنج می ‌بردند شیوع چاقی به ویژه چاقی شکمی بیشتر بود.

از طرف دیگر نتایج این مطالعه نشان داد دختران در سنین بلوغ با میزان ویتامینD   طبیعی نسبت به همسالان خود که از کمبود ویتامین D رنج می ‌برند، بلند قدتر هستند.

کمبود ویتامین D و بالا رفتن فشار خون

تحقیقات اخیر نشان می دهد که سطح پایین ویتامین D در خون، ممکن است با افزایش فشارخون در افراد سفید پوست مرتبط باشد.

دکتر “تانگپریچا” و همکارانش از دانشگاهی در آتلانتا به بررسی ارتباط فشارخون سیستولیک و سطح ویتامین D در میان هفت هزار و 699 نفر که فاقد فشارخون بالا بودند پرداختند. در این تحقیق 47 درصد این افراد مرد، 61 درصد سفید پوست و 39 درصد سیاه پوست بودند.

بررسی ها در این مطالعه نشان داد که 61 درصد افراد سفید پوست و 92 درصد افراد سیاه پوست با کمبود ویتامین D مواجه بودند. این محققان متوجه شدند افراد سفید پوستی که به میزان کافی ویتامین داشند تا حدود 20 درصد کمتر از سایرین با افزایش فشار خون سیستولیک مواجه می شوند ولی این ارتباط در افراد سیاه پوست دیده نشد.

کمبود ویتامین D و عفونت در زنان

محققان دانشگاه پترزبورگ به وجود رابطه بین کمبود ویتامین D و بروز این عفونت در زنان پی برده ‌اند. در این تحقیق معلوم شد زنان سیاه پوست بیشتر در معرض ابتلا به این عفونت هستند چون بیشتر در معرض کمبود ویتامین D هستند. در این تحقیق، متخصصان 469 زن باردار را از نظر سطح ویتامین D در بدن شان مورد آزمایش قرار دادند. آن ها دریافتند، زنانی که سطح ویتامین D در بدن شان پایین است بیشتر به عفونت مهبلی مبتلا می ‌شوند.

کمبود ویتامین D و خطر ابتلا به سرطان ها

سرطان سینه

نتایج تحقیقات اخیر نشان می دهد: کمبود ویتامین D می تواند خطر بروز سرطان پستان را تشدید کند. بر اساس بررسی های انجام شده در این مطالعه اپیومیولوژیک میزان بروز سرطان همخوانی معنی داری با کمبود ویتامین D در بیماران مبتلا دارد که این همراهی بیش ترین همخوانی را در زمینه بروز سرطان پستان نشان می دهد.

سرطان پانکراس و پروستات

محققین آمریکایی به تازگی دریافته اند ریسک ابتلا به سرطان پانکراس در افرادی که قرص های ویتامین “د” مصرف می کنند نصف افرادی است که از این قرص ها استفاده نمی کنند. آن ها هم اکنون در پی تحقیق بر روی مواد غذایی حاوی ویتامین “د” و تاثیر آن ها بر کاهش ریسک ابتلا به این سرطان می باشند.

این تحقیقات مشخص کرد که ویتامین “د” همچنین پتانسیل بالایی در جلوگیری و یا مداوای سرطان پروستات دارد.

کمبود ویتامین D و خطر ابتلا به بیماری های ریوی

متخصصان علوم پزشکی در دانشگاه سینسیناتی هشدار دادند که کمبود یا فقدان ویتامین D در بدن می ‌تواند خطر بروز انواع خاصی از بیماری های ریوی مربوط به سیستم ایمنی خودکار بدن را تشدید کند. این متخصصان 118 بیمار را به لحاظ میزان ویتامین D در سرم مورد ارزیابی قرار دادند. متخصصان سپس رابطه ی بین سطح این سرم و بروز مشکلات و بیماری های مختلف را در داوطلبان مورد مطالعه قرار دادند. این متخصصان با بررسی چندین آزمایش گوناگون دریافتند که در این گروه از بیماران هرچه سطح این ویتامین در سرم کاهش پیدا کند به همان نسبت عملکرد ریه‌ ها نیز ضعیف ‌تر و کمتر می‌ شود.


چطور می‌توانیم کمبود ویتامین دی را جبران کنیم
اگر تردید دارید که شاید دچار کمبود ویتامین دی باشید، این مسئله را با پزشک خود در میان بگذارید. با یک آزمایش خون ساده متوجه خواهید شد که آیا کمبود ویتامین D موجب مشکلات شما شده است یا خیر. خبر خوب این است که با تغییراتی ساده‌ در سبک زندگی، می‌توانید سطح این ویتامین خود را بالا ببرید، از جمله:

خوردن مواد غذایی که از نظر ویتامین D غنی هستند، چه مواد غذایی‌ای که به طور طبیعی دارای این ویتامین هستند و چه مواد غذایی غنی شده با این ویتامین. این مواد غذایی شامل زرده‌ی تخم‌مرغ، ماهی‌های چرب مانند سالمون و تن، جگر گوساله یا برخی از انواع پنیر و همچنین لبنیات، غلات، آبمیوه یا سایر نوشیدنی‌های گیاهی غنی شده (مانند شیر بادام) است.
استفاده از مکمل‌های غذایی ویتامین D. به طور کلی توصیه می‌شود که بزرگسالان زیر ۷۰ سال، در روز ۶۰۰ واحد ویتامین D مصرف کنند و افراد بالای ۷۰ سال نیز روزانه ۸۰۰ واحد دریافت کنند. اما وقتی پزشک، بیماری را به دلیل کمبود ویتامین D درمان می‌کند (به ویژه اگر این کمبود شدید باشد)، ممکن است تا زمانی که مشکل بیمار برطرف شود، تا ۴۰۰۰ واحد در روز را تجویز کند.
قرار گرفتن در معرض نور خورشید نیز راه مناسب دیگری برای رساندن ویتامین D به بدن است. اگر از آن دسته افرادی هستید که همیشه از کرم ضدآفتاب استفاده می‌کنند، در ابتدا ممکن است این کار برای‌تان کمی دشوار باشد، ولی خوب است اگر بتوانید سه بار در هفته و هر بار ۱۵ دقیقه در معرض آفتاب قرار بگیرید، این کار می‌تواند به شما کمک کند تا کمبود ویتامین خود را جبران کنید.
به طور خلاصه، کمبود ویتامین D یکی از شایع‌ترین موارد کمبود ویتامین است که می‌تواند عواقبی جدی برای سلامتی داشته باشد. خبر خوب این است که داشتن رژیم غذایی غنی از این ویتامین، و چند بار در هفته قرار گرفتن در معرض نور خورشید، اغلب می‌تواند به بازیابی سطح این ویتامین کمک کند


عوارض کمبود ویتامین d ,ویتامین d3 ,ویتامین دی ,کمبود ویتامین دی ,کمبود ویتامین d ,ویتامین d ,منابع ویتامین d,عوارض کمبود ویتامین d و منابع ویتامین d3 و کمبود ویتامین دی,عوارض کمبود ویتامین d و منابع ویتامین d3 و کمبود ویتامین دی # 10 مواد غذایی دارای بیشترین ویتامین D

 

Share

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *